EMERGENT-LLEIDA

Emergent-Lleida. Festival Internacional de Fotografia

L’any 2008, esgotat mentalment del món de la fotografia professional -exercia de fotògraf des de l’any 1990-, vaig proposar a l’Associació de fotògrafs professionals de Lleida, a la qual pertanyia, si veurien bé d’organitzar una mena de festival que anés més enllà de les qüestions estrictament tècniques -és el que se solia fer quan un grup de fotògrafs és trobava, per algun motiu: parlar de la tècnica o la composició, organitzar algun congrés…-. jo volia anar una mica més enllà, i aprofundir en el fet fotogràfic, i refelxionar-hi.

D’aquesta idea primigènia en va nàixer el festival Emergent-Lleida. Un festival que va durar poc, però que els que vam tenir el plaer d’impulsar-ho n’estem certament orgullosos. Personalment, el vaig poder dirigir -amb el suport dels companys i companyes de l’associació-, durant els quatre anys que va durar aquest magnífic esdeveniment. Allí, vaig començar a saber el què era la fotografia.

El festival Emergent va representar un punt d’inflexió en el panorama fotogràfic i artístic català i espanyol. Va significar un gran punt de torbada per als fotògrafs emergents de tot el país, i va ser, sens dubte, el millor espai d’intercanvi possible entre agents del món de l’art i els joves artistes vinculats a la fotografia.

Festival Emregent-Lleida
Anys: 2008, 2009, 2010 i 2011
Direcció i comissari general: Jesús Vilamajó
Organitzava: Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida

Fotografies de Jesús Vilamajó, Jordi Antó i Jordi Vila

Desembre 30th, 2016
Posted by
No Comment yet

The comments are closed.